Oldnews

Äldre nyheter/flöde

28/11
Nu har isen fattat sitt kalla grepp om våra sjöar. Första fisken från isen rapporterad. Även om isen tycks vara ordentlig vidtag försiktighet om/när ni går ut.

14/11
Båtarna är nu upptagna och får ligga till nästa säsong.

22/10
Nu är det höstfiske. Jag var vid Sköltjärn igår söndag i blåsten. Ingen aktivitet på ytan. En som fick friheten åter och några försiktiga dragningar som inte ville fastna. 

13/8
Nätterna börjar bli kallare och snart kommer säkerligen höstfisket igång ordentligt.  den 15:e kommer eldningsförbudet upphävas men rekomenderar att man är ytterst försiktig vid ev. eldande. Information från länstyrelsen

9/8
Värmen håller i sig. Det är svårfiskat nu när det är varmt. Men det blir bättre när mörker, regn och kyla kommer.

12/6
Bra med vak i Sköltjärn igår. Det regnade till och från som gjorde att det hamnade insekter på ytan. Varmt i ytvattnet. 

17/5 Viktigt!
Vi har pga tekniska problem hos tidigare leverantör bytt e-post adress. Vår nya adress är [email protected] 
Ser ni att er fångstrapport inte skrivits in ber vi er skicka den på nytt, kom ihåg att det är rapporteringskrav på samtliga laxartade fiskar som inte återsätts.  

7/5
Det blir något senare fiskisättning i år på grund av höga vattennivåer. Det finns gott om fisk kvar från i fjol som har börjat att vaka. Även arbetsdagen skjuts fram något så att vi kommer åt spångar och sly.

30/4
Vägarna har torkat upp bra och fisken har börjat vaka ordentligt emellanåt. Bäst är vägen om man åker via sköltjärn. Trevlig Valborg!

23/4
Vägen är farbar, men är i lite dåligt skick iom timmerfordon som kört på vägen samt lerigt så kör försiktigt. Mycket vatten i sjöarna

18/4
Vi kör ingen anglingsdag i år. Vägen är inte farbar och isarna håller på att ge upp. Snart är det Maj och ny period. Det är dax att betala in för kommande år, pg 51130-3.

29/3
Vägen vid sjöarna är nu plogad, dock inte upp till näcktjärn. Kör lugnt, kan bli trångt vid möte. Glad påsk!

16/1
Tack alla som kom på årsmötet, bra möte. Inga förändringar i avgifterna, samma som 2017. Kvoterna minskas något på grund av högre fiskpriser mm. Tack alla för bra ordning runt sjöarna 2017 och gott nytt fiskeår 2018. Se till att hålla er uppdaterade med de aktuella reglerna/kvoterna.

3/1
Bra fiske från isen nu. Ganska mycket snö på vägen. Blir det ett par dm till blir det svårt att komma fram. Ni som vill komma på årsmötet, kom ihåg att anmäla er via mail.

 

2017

9/10
Nu är båtarna på land. Tyvärr var en åra av? Nu får båtarna ligga på land till nästa säsong. Fisket är bra när vädret tillåter. Tack till er som tog upp båtarna.

23/8
Sköltjärn är uthyrd eftermiddag lördag 9/9 och förmiddag söndag 10/9. Då fiskar vi bara i Näcktjärn.

31/7
Grovsingel på vägen till Sköltjärn, kör försiktigt. Det vakar bra när det är blankvatten.

28/6
Nu är Näcktjärnsvägen renoverad. Fin framkomlighet. Antar att det kommer att köras tyngre fordon där snart. Rent och fint runt sjöarna.

13/6
Bra fiske nu. Vi har haft objudna gäster vid sjöarna. Kom ihåg att ha fiskekortet synligt när ni är och fiskar vid sjöarna. Det är så mycket lättare för alla att hjälpas åt att bevaka då.

30/5
Fisket är i full gång. När det inte blåser så vakar det riktigt bra. Får in rapporter om att det är trögt ibland och nappar bra ibland.

2/5
Tack alla som var med på arbetsdagen. Vi spångade nästan 200 meter runt Näcktjärn. Även en del röjning utfördes. Är det någon som vill röja i kastgatorna framöver går det bra förstås. Nu har värmen kommit så nu börjar nog insektslivet komma igång.

7/4
Arbetsdag vid sjöarna lördag 29/4 kl 10:00. Samling vid Näcktjärn. Spångning, städning och röjning av kastgator. Föreningen bjuder på korv. Komihåg att det är dags att betala för en ny säsong. Postgiro 51130-3.

29/3
Tack alla som var med på anglingsdagen i söndags. Det blev ca 100 angelhål borrade men tyvärr kom det bara upp en liten gädda. Det finns kanske inte så mycket gädda eller så var dom inte på hugget. Hur som hälst så hade vi en trevlig dag i solen. Återkommer med inbjudan till arbetsdag i slutet på April.

13/3
Gemensam anglingsdag på Sköltjärn söndag 26'e Mars. Droppin från kl 08:00. Mört finns på plats. Vi bjuder på korv, fika och läsk. Ta med egen termos med varm dryck. Ta med egna ismetes-spön eller angeldon, eller bara kom och umgås.

3/2
Renoveringen av handikapbryggan är igång och ser jättebra ut. Tack till byggmästarna. Det nappar bra från isen så passa på medans den finns kvar.

16/1 
I fredags hade vi årsmötet för 2016. Vi beslutade att inte göra några förändringar i avgifter, regler och kvoter. Förhoppningsvis blir det en gemensam anglingsdag om någon vecka som alla är välkomna till. I April kommer det att bli en arbetsdag. Inbjudan till dessa aktiviterter kommer här på hemsidan och via meil.  

 

2016

23/12
Styrelsen önskar alla medlemmar och icke medlemmar som kanske skall bli medlemmar en riktigt god jul och ett gott nytt fiske år.

18/11
Årsmötet kommer att ägarum fredag 13/1 2017 kl 18:00. Inbjudan kommer via mail. Ni som ska ut på isarna, ta det försiktigt.

10/10
Nu har vi tagit upp båtarna för i år. Vi fiskar från land den tiden som är kvar av hösten. Fisket har varit bra framförallt i Sköltjärn sista veckorna. Vi kommer strax att kalla till årsmöte (som blir i Januari) och till en arbetsdag till våren.

23/9
Hösten är här. Nu börjar det bli bra fiske i sjöarna. Det vakar skapligt i Sköltjärn och även lite i Näcktjärn. Det vakar framförallt på blankvatten. Nu när vattentempen sjunker trivs bågarna bra och de bjuder ofta upp till bra kamp.

8/8
Nu är det tuffa tider i sjöarna. Vattnet är varmt och fisken slö. Men trots det så fångas det fisk. Det är gott om fisk kvar i sjöarna. Ett litet påpekande, ni som kör fyrhjuling tänk på att inte göra skador runt sjöarna så att skogsbolaget blir sur på oss som arrendatorer. Håll er gärna på vägen.

23/6
Nu är det bra fiske i sjöarna. Jag var upp igår och det vakade skapligt när det inte blåste. Bra fart på fiskarna nu innan det för varmt i vattnet. Styrelsen önskar alla en trevlig midsommar.

20/5
Bra fiske i sjöarna nu. Det vakade en hel del i Sköltjärn när jag var där i måndags. Många sätter tillbaka fångad fisk, det är bra.

24/4
Jättebra arbetsdag idag. Tack till alla ca 15 pers som var med. Vi spångade i Näcktjärn. Kalkade Näcktjärn. Röjde sly runt båda sjöarna. Ni som inte har betalat, nu är det hög tid att betala för en ny säsong.

13/4
Söndag den 24'e april kör vi en arbetsdag vid sjöarna, kl 12:00. Det ska bli snyggt runt sjöarna inför säsongen. Spångar ska ut och det ska rensas sly. Ta med egna verktyg. Föreningen bjuder på enklare fika.

4/4
En ny säsong går till mötes, öppet vatten i sjöarna.

Fångstrapporter och medlemsregistret uppdateras fortlöpande under 2016.

29/2
En solig och fin helg på sjöarna. Flera medlemmar provade fiskelyckan med blandat resultat. Isen är mellan 1,5 och 2 dm tjock. Det finns vargspår runt båda sjöarna.

Vi är en Fiskeklubb i Avesta. 

20/1
Årsmötet var välbesökt och framtiden ser ljus ut för klubben. Några små förändringar blev beslutade:

Ordf Erik A******

Sekr Anders V*******

Kassör Gunnar L*****

Ledamot Magnus Å*****

Ledamot Kenneth B*******

Suppl Ola G****

Suppl Göran N******

Sjöansvarig Emil P*******

Magnus D*** avtackades för lång och trogen tjänst.

 

2015

6/12

Årsmöte i SFK Uttern kommer att äga rum 16/1 17.00 Plats: Poppelvägen 5A (Källaren)Sedvanliga förhandlingar. Enklare förtäring efter mötet.  Anmälan på [email protected]

3/11

Vintern är snart här men än går det att få fisk på flugan. Vi har fått ett Rensbord vid Näcktjärn(Tack Hans Lindorsson) När ni använt bordet så skölj rent efter er.

Det är obligatorisk fångstrapportering efter avslutat fiske. Ni som av någon anledning inte rapporterat er fångst får gärna göra det i efterhand. Det är viktigt för oss att få reda på hur mycket som återfångas så vi kan hålla ett bra bestånd i sjöarna. Skicka ett mejl till [email protected] med fångstrapporten.

10/10

Nu är båtarna upptagna på land därför det börjar bli minusgrader på nätterna. Om ni absolut måste använda båt så skall den tagas upp på land efter avslutat fiske.Vänd den stora båten med fören mot sjön så vattnet rinner ur. Mycket spännande fiske nu på hösten med många fina vak inom kasthåll. Passa på innan isen lägger sig.

27/9

Nu är fångstrapporterna uppdaterade.

 

25/5

Arbetsdagen har hållits vid Sköltjärn. En tapper skara snickrade spångar och rustade upp kastplatser. Det röjdes sly och städades runt sjön.Ni som prioriterade annat under denna arbetsdag kan tacka de andra i klubben som ställer upp för oss alla! 

10/5

Söndag 24/5 10:00 är det arbetsdag vid Klubbsjöarna. Denna gång koncentrerar vi oss till Sköltjärn. Det som skall göras är nya spångar,översyn av kastplatser,röja sly längs stranden, röja i kastgator.Ta med lämpliga verktyg. det som kan behövas är röjsåg om någon har. Inget fiske i sjöarna 1000-16.00 denna dag.

6/5

Fiskesäsongen har kommit igång och det är mycket fiskare runt våra sjöar. Vi är redan 39 medlemmar! Många fångstrapporter från helgen.Lämna alltid fångstrapport då det är obligatoriskt enl reglerna. Jag hoppas alla har fått sina fiskekort nu. Vi hoppas kunna hålla en arbetsdag i slutet på Maj. Återkommer med datum.

24/4

-Fiskekorten är på gång till er som betalat för 2015.
-Ni som inte varit medlemmar tidigare rekomenderar vi att skriva ut våra fiskeregler här ifrån hemsidan.
-Tänk på att gästkorten skall betalas innan fisket sker. Fiske utan giltigt fiskekort är detsamma som tjuvfiske och bestraffas därefter.

 

8/4

 

Ett mejl har gått ut till medlemar i Uttern. Ni som inte fått detta mejl ber jag skicka ett medelande vi kontaktformuläret.Då kan jag uppdatera era mejladresser

 

 

6/1 

Lördag 17/1 anordnar vi en Angeldag på Sköltjärn. Samling 07:30. Mört kommer att finnas på plats.Brasan kommer att brinna så det finns möjlighet att grilla.

Vägen är nu åter öppen men väldigt hal enligt rapport från Sjöfogden.

6/1

Årsmöte har ägt rum i Sfk Uttern.

Ordf Magnus D***

Sekr Anders V*******

Kassör Erik A******

Ledam Magnus Å*****

Ledam Kenneth B*******

Suppl Ola G****

Suppl Göran N******

Sjöansvarig Emil P*******

Medlemsavgifter och fiskekortspriser blir de samma som tidigare år. Inga förändringar av fiskeregler är heller aktuella.

Mötet var välbesökt och efteråt intogs en mycket god smörgåstårta.

 

2014

8/11

Idag har vi haft en arbetsdag vid Klubbsjöarna. Bra uppslutning gjorde att vi hann med allt vi hade hoppats på.Jättebra jobbat alla som kom! Till våren kör vi en arbetsdag igen och då blir det vid Sköltjärn. Många av spångarna där är väldigt dåliga så se upp. Bryggan i Sköltjärn hoppas vi går att rusta i vinter då isen lagt sig.

Båtarna är nu upplagda på land inför vintern så jag hoppas ni låter bli att lägga i dem i sjön igen. 

 

Nu är det dags för en Arbetsdag vid Tjänarna. Samling 10:00 vid Näcktjärn.Ta gärna med egna verktyg typ Hammare Såg Skruvdragare Motorsåg.Den här gången hoppas vi att det blir fler som vill hjälpa till.Brasan kommer att brinna så det kan grillas någon korv.

Det som skall göras bla är Ny papp på vinskyddet vid Näcktjärn. Forsatt spångning vid Näcktjärn. Gallret vid bäcken i Sköltjärn skall rätas upp. Nya spångar vid Sköltjärn mm

18/9

En uppmaning till er som fiskar! Håll er till dom regler o kvoter som vi satt upp i Klubben.Var försiktig med den fisk ni inte tänker behålla.Man kan enkelt klämma in hullingarna på både drag och flugor.Undvik att ta i fisken med händerna och om möjligt låt fisken vara kvar i vattnet när ni lossar kroken.

17/9

Nu är fångstrapporterna uppdaterade.Det är fortfarande ganska varmt i vattnet men fisken hugger skapligt.

Jag observerade en Bäverhydda idag söder om båtarna i Näcktjärn. Fått flera rapporter om Bäver som varit synlig i sjön.

9/9

Inatt har vi haft besök av Tjuvfiskare i en av våra sjöar. Det hade fiskats med nät och räkor bla.Polisen är informerad.Givetvis kommer det nu att bli extra koll och alla medlemar uppmanas att bära sitt fiskekort synligt.

24/8

Nu är börjar vattentempraturen att sjunka i sjöarna och höstfisket börjar. Var upp igår och kollade. Såg ett flertal vak.

29/5

Vi är nu 33 medlemmar i klubben men det finns plats för flera fiskare. Passa på att gå med nu så har ni chansen att få en riktigt fin fisk på Fluga till midsommarfesten.Kul att Rödingarna verkar vilja hugga i Sköltjärn.Väntar på den första Rödingen som fångas på Fluga.

Det finns fortfarande mycket material att bygga spångar av vid Näcktjärn.Det kommer inte bli någon arbetsdag förän hösten men ni som vill får gärna slå ihop några spångar och lägga ut.

19/5

Det är riktigt bra fiske i våra sjöar nu! Fick in en liten annorlunda fångstrapport från Näcktjärn

Och, hade ett dundervak inom kasthåll
placerade flugan perfekt och så drog det iväg. Men kostigt att han
simmade med huvudet ovanför vattenytan,sen blev den bara större till
min förvåning så va det en BÄVER, flugan satt fast och det slutade
med att han fick flugan med sig. 

 

28/4

Arbetsdagen i Lördags besöktes av ett fåtal medlemmar (8st) Men dom som var där jobbade på hårt och effektivt.En hel del hans med så som röjning runt Sköltjärn och det lades nya spångar vid Näcktjärn. Det fixades även en ny kastplats.Det finns ganska mycket material kvar att göra spångar av så är det någon som har tid och lust så är det bara att bygga.Vi är nu 29medlemmar vilket är bra men vi kan ta emot flera fiskare. En allmän uppmaning Nu är det bra fiske så tänk på att håll er till dom kvoter o regler som gäller. 

23/4

På Lördag är det arbetsdag vid sjöarna.Vi kommer att inrikta oss på att röja i kastgator och lägga en ny spång till vindskyddet i Näcktjärn.Om någon har en röjsåg så ta gärna med den.Vi har fått ca 300m fint landgångsvirke och hoppas vi blir många på Lördag.Ta med eget fika denna gång. Vi kommer även att dela ut Fiskekort.Det går bra att komma upp och köpa kort på plats.

Vi samlas 10.00 vid Sköltjärn.

17/4

Nu är Medlemsregistret för 2014 uppdaterat. Ni som står med där har möjlighet att hämta era kort vid Sköltjärn 21/4 11:00. Ny medlemmar och ni som vill betala era fiskekort kontant är också välkommna.

Arbetsdagen 26/4 kommer vi att ha nytt material till spångar. Vi behöver även röja i våra kastgator och hålla efter sly. Ni som har röjsåg eller liknande får gärna ta med den. Mer info kommer.

1/4

Vårfisket börjar komma igång i sjöarna. Har fått in flera rapporter nu under helgen om hyffsat fiske.Det är ganska många som betalt sina kort för 2014 vilket är glädjande. Ju fler vi är när säsongen drar igång ju mer fisk kan vi sätta ut. Tiden för kortutdelning blir 11:00 och platsen Sköltjärn.

5/3

Nu börjar det dra ihop sig till 2014 års säsong. Det går bra att börja betala korten nu.Vi kommer att dela ut fiskekorten vid 2 tillfällen 21/4 och 26/4.Gamla medlemmar som har skickat en fungerande mejladress har betalningsuppgifter där. Ni andra nya som gamla medlemmar kolla uppe i menyn på sidan. Vi hoppas vi kan bli flera i klubben.

Vi ordnar en arbetsdag 26/4 samling 10:00 vid Sköltjärn.Vi inriktar oss på att röja kastgator denna dag.

13/1

Nu har årsmötet i Sfk Uttern hållits.God uppslutning på mötet. Styrelsen för 2014 är som följer

Ordf Magnus D***

Sekr Anders V*******

Kassör Erik A******

Ledam Magnus Å*****

Ledam Kenneth B*******

Suppl Ola G****

Suppl Göran N******

Sjöansvarig Emil P*******

Medlemsavgifter och fiskekortspriser blir de samma som tidigare år. Inga förändringar av fiskeregler är heller aktuella.

 

2013

 

5/12 

Årsmöte i Sfk Uttern kommer att äga rum 11/1 15:00 Plats Poppelvägen 5A (källaren)

Sedvanliga förhandlingar och efter mötet bjuds det på Smörgåstårta. Obligatorisk föranmälan via mejl [email protected]  

Ni medlemmar som bytt mejladress eller inte skickat er adress till hemsidan bör snarast göra det. En överaskning väntar!

22/10

Höstfisket har varit extremt trögt i år. Passa på att försöka ta nån Båge nu innan isen lägger sig.Har även fått observationer om en riktigt stor Gädda i Sköltjärn (+100cm). Om ni lyckas dra upp nån Gädda så lämna gärna en fångstrapport. 

4/9 

Det är kul att fler vill bli med i vår fiskeklubb och att flera gamla medlemar sökt sig tillbaka till våra sjöar.Vi har plats för fler fiskare i klubben. Alla intäkter från fiskekort går tillbaka i Sjöarna.En uppmaning nu på höstkanten.Lämna fångstrapporter och håller till dom kvoter och regler som vi har i klubben.

20/8

Nu är höstfisket igång. Skapligt med vak på kvällarna. Snart är det dags för Getingfisket på flugspö.

9/7

Jag var upp till Näcktjärn och fiskade några timmar igår.Det vakade stundtals riktigt bra och ett par Bågar krokades. Passa på att fiska nu innan värmen och myggen kommer.Det finns plats för fler Fiskare i klubben.Är ni intresserade att bli medlemmar så hör av er via kontaktsidan.

 

28/5

Vägen är nu hyvlad och uppgrusad till Klubbsjöarna.Dock är det forfarande mycket grova stenar och lite mjukt i svackan före Sköltjärn.Var rädd om bilarna och kör försiktigt.Nu vill jag gärna ha in lite färska fiskebilder från sjöarna.

26/5 

Nu är Fisket igång i våra sjöar.Vi är redan över 30 medlemmar som löst kort för i år vilket är riktigt kul.Men när man är så många som fiskar är det viktigt att ni lämmnar fiskerapporter.Leveranstiden på ny fisk är ett par veckor och vi vill ju hålla en hyfsad mängd fisk i våra sjöar.

 

28/4

Nu har sjöarna skölj

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)